Saturday, May 5, 2012

Kesälomanviettoa Saksassa

Monet saksalaiset tuntuvat viihtyvän hyvin näillä leirintäalueilla camping-trailereissaan koko kesän, he parkkeeraavat trailerinsa tiiheään pakatuille alueille, hankkivat sen oheen kaikenlaisia puutarhakalusteita ja jäävät sitten siihen. He voivat tilata toimistolta aamuksi tuoretta kahvileipää ja ostaa paikan minimarketista muutakin snacksejä ja juomia, olutta, siideriä, viiniä. Paikoissa järjestetään usein jotain yhteisohjelmaa, iltaisin voi olla tanssia tms. Mielenkiintoista suomalaisittain tämä, että heitä ei häiritse olla niin yhteen pakattuina tiiviisti lomallaan, he päinvastoin vierailevat toistensa "pihoilla" ja heillä voi olla paljon tuttavia samalla camping-alueella.




Minä huomaan, että tykkään lähinnä olla yhden illansuun ja yöpyä, sitten on jo jostain syystä polte jatkaa matkaa. Tuo Tsekin Camp Busek on ollut tähän saakka oikeastaan ainoa paikka, jossa olisin viihtynyt pitempään.  Siellä oli väljää ja kauniista maisemista pääsi oikein nauttimaan, kun ei ollut niin sumpussa.

Odotin hiukan, että joku olisi kysynyt Lennusta, mutta tarkemmin ajatellen on selvää, että täällä hovawarttien kotimaassa siitä ei kysytä. Suomi on yllättäen Saksan ohella maa, missä on paljon hovawartteja, niitä ei ole Euroopassa muualla kuin Suomessa ja Saksassa paljoakaan. Usassa on jonkin verran, siellä nyt on kaikkea.

Olen myös miettinyt vastaisen varalle matkailuauton vuokraamisen etuja ja haittoja:
                                            matkailuauto    oma auto
perusajaminen hauskaa                x
ajaminen kapeilla teillä onnistuu                     x
parkkeeraaminen mutkatonta                          x
autoilu huoletonta                                            x
yöpyminen mukavaa                     x
yöpyminen edullista                      x
kokonaisreissu edullinen                                 x
wc aina lähellä                              x
kotiutuminen mutkatonta                                 x  
Joten aika 50/60, riippuu mille antaa eniten arvoa. Nyt joka tapauksessa olen nauttinut täysin rinnoin tämän ison auton suomasta mukavuudesta.

Olen muuten ollut yllättynyt siitä, miten harvat vastaani tulleet saksalaiset puhuvat englantia. Useimmat jopa vähemmän kuin minä saksaa, tai ehkä sentään saman verran, mutta se ei ole paljon se. ;=)

Lennu muuten seurailee silmä kovana puolikesyjä pupuja, joita hyppii täällä trailereiden välissä. Ihmiset varmaan syöttävät niitä, ja hauskoja ne ovat. Olen koettanut selittää Lennulle, että ne ovat kissojen kaltaisia kesyjä, joita ei jahdata, mutta kyllä ne vaan kovasti kiinnostavat. Niillä on nyt poikaset vielä aika pieniä.

No comments: