Thursday, May 3, 2012

Torstaina eläinlääkäriin Saksassa

Saksaankin pääsimme ilman mitään tarkistuksia, tien varsilla alkoivat vaan kyltit ollakin saksankielisiä.  Tänne saakka ollaan siis päästy ilman että Lennulta olisi kysytty mitään; munkin passiani on tarvittu vain siinä Puolan rikemaksun yhteydessä ja joillain camping-alueille, rajoilla ei ole kysytty mitään kertaakaan Suomesta lähdön jälkeen.

Saksaan tultuamme ensimmäinen asia oli saada Lennu eläinlääkäriin, olin niin kyllästynyt kun sillä oli koko ajan punkkeja kiipeämässä kuonon varressa valmiina tunkeutumaan karvan läpi ihoon.  Nypin niitä tänäänkin varmaan 10 kpl pois.  Löysimme eläinlääkärin Beyreuthista, pikkukaupungista aika läheltä Tsekin rajaa. Hän antoi punkkeja varten myrkkyampulleja suoraan iholle levitettäviksi, ostin 6 viikon kuurin ja kokonaishinta oli 40 e, eli suomalaisittain vielä hyvin kohtuuhintaista, kun oli eläinlekuri kyseessä.
En ole ennen nähnyt keinuhevosta eläinlääkärin odotushuoneessa, se ei kyllä Lennua paljoa rentouttanut ;D


Täällä on aivan mahdottoman viehättäviä pikkukyliä kukkuloiden kupeessa mutta monet tiet niin kapeita, että yhdessä vaiheessa henkilöauto joutui peruuttamaan pitkän matkan, että pääsimme ohittamaan toisemme.


 Sen jälkeen aloimme etsiä camping-aluetta. Luotin taas navigaattoriin, mutta nyt se löysikin aika vaatimattoman paikan: täällä on aivan vieri vieressä trailereita, joista hyvin suuri osa on asetettu olemaan hyvin pysyvän näköisesti, aitaus ympärillä ja kukkaistutuksia ym, näyttää siltä, että monet käyttävät tätä campingaluetta aivan pikkukesämökin korvikkeena, tulevat tänne joka kesä ehkä samalle paikalle ja ovat sitten siinä. Mua sellainen ei oikein kiehdo, ei varsinkaan, kun kaikki ovat niin kiinni toisissaan. Mutta paikka on kaunis sinänsä ja kyllä tässä aivan mielellään yhden yön on.



Mielenkiintoista muuten, että kertaakaan en ole vielä reitilläni tavannut millään camping-alueella myöhään yöhön kailottavia tai remuavia seurueita, saas nähdä milloin ja missä maassa sellainen tulee ensiksi vastaan.

Huomenna olisi tarkoituksena ajaa ainakin pätkä tuota kuuluisaa Romantische Strasse -reittiä Wurtsburgista Fusseniin. Ja sitten suuntaamme ehkä Ranskan puolelle.

Wifiä ei ole, joten laitan tämän nettiin jälkijunassa.

No comments: