Friday, May 11, 2012

Kotimatka lautalla



Kiertelin aika kauan Travemundessä ennenkuin löysin valtatie 75:n varrelta Skandinavia Kajn, josta nämä Suomen lautat lähtevät. Sain vimeisen lipun 3-metriselle autolle, ja check-in alkoi eilen illalla 20.30.  Jouduimme kuitenkin norkoilemaan autoissamme aina 1:een saakka yöllä ennenkuin lopulta pääsimme lautalle. Lennun ja mun hytti oli tosi ruhtinaallinen meille, kun siinä olisi voinut olla kolmekin ihmistä koiran lisäksi.




Lennu oppi ihme kyllä käyttämään vessaansa melko pian, onneksi, sillä mm. sen emä on kuulemma pidättänyt koko 2-päiväisen lauttamatkan ajan. Kotona aika paljon käytetty Asialle-komento tuli nyt hyvään tarpeeseen.



Hiekkalaatikko oli kyllä mittasuhteiltaan aivan väärin rakennettu. Suunnittelijoilla ei varmasti ollut itsellään mitään kokemusta isosta poikakoirasta, muuten he olisivat tehneet hiekkalaatikosta vähän suuremman kuin 1 x 2 metriä.  Hyvä ettei ollut tassunjälkiä maassa, mihin on astuttava, että asiat osuvat oikeaan paikkaan.  Poikakoira ei oikein osaa pissata niiaamalla, joten yli ja ohi laidan ne suihkut meinasi väkisinkin mennä kun tuollainen isokokoinen poitsu tähtäsi. Keskellä laatikkoa olisi tarvittu myös se Tolppa, mihin tähdätä, eihän sitä muuten voi. Mulla on aika kulunut tässä mukavasti toimivampaa hiekkalaatikkoa suunnitellessa. Se tolppa voisi olla vaikka muutaman päivän välein vaihdettava kertakäyttöinen pahvinen torvelo, jos sen puhdistaminen osoittautuisi hankalaksi. No ehkä tää riittää tästä aiheesta.

Lautalla on myös pieni kuntosali, jossa olisi oikein hyvin voinut käydä, mm. crosseri oli ihanalla paikalla avaralla merinäköalalla, mutta en saanut sinne lähdetyksi.

Ilma oli leppoisa ja kannellakin oli mukavaa. Ainoa pieni harmi oli, ettei koiraa saanut ottaa muulle kannelle kuin sinne, missä se hiekkalaatikkokin oli, ja siellä taas ei ollut mukavia istuinpaikkoja ihmisille. Mutta siis kaikenkaikkiaan aika ihana leku reissu.

No comments: