Sunday, December 16, 2012

Etiopiassa




























Addis Abebassa on n. 2 milj asukasta. Me asutaan kaupungin etelälaidalla. 
Olin aamulla kansainvälisessä kirkossa, missä oli musta paikallisen näköinen rastatukkainen mies säestämässä lauluja. Kahvilla kirkon jälkeen juttelin hänen kanssaan, ja paljastui että hän on suomalainen!  Mutta asunut täällä viimeiset 10 vuotta.

Ja suomalaisen näköinen nuori tyttö paljastui syntyjän saksalaiseksi, mutta hän oli asunut pikkuvauvasta saakka Etiopiassa. Hän kertoi, miten hämmentävältä oli tuntunut käydä Saksassa, missä moottoriteillä ei ollut vuohia eikä lehmiä eikä mitään esteitä, ajettiin vaan hurjaa vauhtia... 

Nätti tyttö odottelemassa jumiksen alkua.

Jumis oli ok, mutta haluan parina tulevana sunnuntaina kokeilla eri paikkoja, seuraavaksi ehkä sitä, missä  Rekkukin käy, kunnes löydän sen, mihin haluan sitoutua loppuajaksi täällä.










Kävimme syömässä kirkon jälkeen, oikein hyvää kalaa. Sää on kuin lämpimänä suomalaisena kesänä.


Luulen, että ruokavalioni sisältää jatkossa aika paljon banaaneja, jotka on hyviä ja halpoja ja joita ei tarvitse liotella missään myrkyissä.

Tuore ananaskin on hyvää.  Säilykepurkit ovat melko kalliita, n. euron kpl.







Eläinlääkärikin löytyy: kyltissä lukee Mekanissa Veterinary, Mekanissa on tämä kaupunginosa, missä asun.  Tuntui tosi pahalta kotimatkalla törmätä jalkakäytävällä lojuvaan hevoseen, toivoin ensin että se olisi kuollut, mutta se oli elossa ja näytti siltä, kuin olisi synnyttämässä, mutta mitään ei tullut ulos. Eläinten kärsimys jotenkin tuntuu niin pahalta, vaikka ihmisetkin kuolevat usein synnytyksiin syrjäseuduilla.

Otan nyt alussa kuvia ja lataan tännekin, mutta varmasti ajan mittaan se hiljenee kovasti. On tosi mukavaa, kun on muutaman päivän ajan vielä hyvä netti, mulla on lainassa yhden ihmisen nettitikku, hän on lomalla viikon ajan. Sen jälkeen varmaan on hitaampaa. Mutta tämä kone tuntuu hyvältä, on photarit ja kaikki Adoben hyvät ohjelmat, joihin Kylväjässäkin totuin.  

No comments: