Sunday, September 9, 2012

Ihana suununtai

Aamulla metodistikirkossa oli Creation Sunday, juhlajumis, jonne mm mun piti tuoda  pikkuleipia.Kirkon alttari oli koristeltu Thanksgiving-tyyliin luonnon antimilla, hedelmilla, oksilla ja kukilla, ja kahvin kanssa tarjottiin niita eatseja, joita ei normaalisti ole: joku oli leiponut muffinseja, pikkuleipia ja suklaakakkua.

Paiva on ollut kaunis ja lammin, varmaan yli 30 astetta. Ajoin kirkon jalkeen laheiseen kylaan, Howickiin, missa on suuri vesiputous. Sielta loytyi myos kiva ulkomarket ja kahvipaikka.










Tama maa on todellinen sekoitus afrikkalaista ja lansimaista tyylia. Kaupoista loytyy kaikki mahdollinen, mita lansimaistakin, ja lajitteluakin harrastetaan ainakin jonkin verran. Mm. Nzuzon esikoulun pihan laidalla on pitka rivi lajitteluastioita metallia, muovia, lasia ja pahveja varten, bioastiaa en nahnyt.

Mutta afrikkalainen tietynlainen tehottomuus ja toisaalta kiireettomyys ja suuri ystavallisyys tulee usein esiin. Olen jossain liikkeessa kertonut, etta tavarani ryostettiin ja siksi tarvitsen nyt vaatimattomia korvikkeita. Myyjat ovat poikkeuksetta olleet hyvin kiinnostuneita, lampimasti osanottavia ja monet ovat pahoitelleet ja pyytaneet anteeksi on behalf of my country.

Kun olin poliisiasemalla hakemassa niita raportteja murrosta vakuutusyhtiota varten, kerroin heti alussa, etta murto tapahtui aamuyolla 1.9. Musta poliisimies alkoi sitten etsia papereita suuresta mapistaan. Kun etsiminen oli jatkunut jonkin aikaa, en malttanut olla kysymatta, ovatko ne siella mapissa aikajarjestyksessa ja tapahtuiko sina yona monta ryostoa?  Poliisi vastasi, etta ovat osoitteen mukaan. (???)  En ymmarra miten niita ei loytyisi ajankohdan mukaan? Lopulta menin sivummalle istumaan ja poliisi jatkoi kiireetonta selaamistaan. Lopulta noin vartin paasta han sanoi, etta nyt on oikea koodi juuri tuolle ryostolle viimein loytynyt.  Se oli 01/09/2012. ;-)     Koodi vaikutti munkin mielesta oikealta.

Nyt on sahkoa, valot ja aika lammin ja vettakin tulee, oikein mukavasti asiat.

Viela sahkosta tuli mieleeni: Gastonit menevat aivan tavattoman ajoissa nukkumaan. Siella on talo taysin pimeana yleensa yhdeksaan mennessa, monesti jo kahdeksan jalkeen. Vanhemmilla saattaa olla makkarissa valoa, joka ei nay mulle, mutta ajoissa asettuvat koko perhe. Eika kenellakaan, edes lapsilla, nayta olevan mitaan vaikeuksia nousta aamulla kouluun, vaan ovat joskus jo pompottelemassa palloa mun auton luon 6:50 odottamassa kyytia :-)

6 comments:

Reija said...

Kiva että oot saanut taas joitain "mukavuuksia" takaisin! :-)

Sinikka said...

Joo, tuntuu luksukselta, jos on seka valoa etta lammin ;-)
Tulin juuri kotiin raamiksesta, kiva ja antoisa ryhma!

Kikka said...

Tuli vielä mieleen, että onkohan alueen sähköaita saman satunnaisen sähkönsyötön varassa kuin muutkin sähkölaitteet siellä??? Kuulostaa että murtovarkaille sopivia katkoksia on melko tiuhaan...

Anonymous said...

Olipa ioisia uutisia blogissa!Tänään toi posti Sydän-lehden ja siinä olimukava kirjoitus Sinusta ja Lennusta.Kuvat joita uudella kamerallasi olet ottanut ovat ihan hyvätasoisia.Nyt on jo yli kuukausi kulunut lähdöstäsi ja olet monipuolisesti saanut tutustua Etelä-Afrikan elämään.Lämpimin terveisin ja siunausta.

Sinikka said...

En oikein tieda onko sahkoaidassa halytinta, se lahinna avautuu kaukosaatimella.
Sydan-lehden kuvissa taidan nayttaa vahintaan 65-vuotiaalta, muuten kiva juttu ;)

Sinikka said...

Nyt pihaan muutti se toinenkin "vahti", iakas ja kiltti schaefferinarttu ;)
Olispa Mr Lennarth taalla!