Saturday, January 5, 2013

Kaikkea pienta taasen

Olen piirrellyt vähän koristelaatikoita ja viiniköynnöksiä pyhäkoulukirjoihin, etiopialaisella työn johtajalla ja Rekulla oli niihin hyviä parannusehdotuksia. Mutta oikein hyvin tämä homma on alkanut. Sain juuri 100 sivua amharan tekstiä tikulla, aloitan sen taittamisen maanantaina.

Piti käydä tänään isommassa kauppakeskuksessa hankkimassa lisää gigoja nettitikkuuni. Minibussilla 8 km taksimatka maksoi 1,5 birria = 0,06 euroa. Mitahan siita jaa kuskille palkaksi auton yllapidon ja bensojen jalkeen?

Matkalla vietiin heppoja jonnekin, eivät nuokaan kauhean surkeilta näyttäneet. Pienikokoisia nekin kyllä täällä ovat.

Nettitikun gigat loppuivat ennen aikojaan, kun kun olin erehtynyt yhdistamaan lapparini Dropboxiin, ja systeemi synkronoi mun heti tajuamatta suurta kuvavarastoani koneeltani sinne. Dropboxista sen verran, etta jos on rajoittamaton laajakaistayhteys, kuten useimmilla Suomessa, Dropbox on aivan pistamaton systeemi vaikka koko oman valokuvavaraston varmuustallennukseen. Sinne paasee siis sitten omilla tunnuksillaan milta tahansa nettikoneelta.  Omalle koneelle avataan Dropbox-kansio, jonka sisalto synkronoidaan automaattisesti netissa olevaan Dropbox-varastoon, eli siihen voi vetaa vaikka kaikki tarkeimmat valokuvat. Mulla on siella myos kopiot passista, ajokortista, lentolipuista, Lennun terveyskortista (tietysti!!), ym, joten jos lompsa katoaa matkalla, kopiot tarkeimmista papereista pysyvat aina ulottuvilla.

Ohessa taman pihapiirin vartijan mökki, joka näyttää livenä paljon vähemmän huvimajalta ja enemmän rottelolta. Vartijat pitävät sitä taukotupanaan, ja yövahti varmaan nukkuukin siinä osan yötä.

Vahdeista on suuri apu, jos tarvittaisiin kantoapua tai kumppani jollekin reissulle, jonne naisen olis hankala mennä yksin.

Lähetin juuri Kylväjään linkin netissä olevaan valikoimaan kuvia, jonne olen laittanut n. 50 lehden kannalta ehkä käyttökelpoista kuvaa. Vaikka en ole täällä mitenkään Kylväjän hommissa, niin olen mahdottoman kiitollinen siitä, että he mahdollistivat mulle tämän sapattivapaan. He saavat tietysti kaikki kuvat kunhan täältä kotiudun -  paitsi vain Lähetysseuran työhön liittyvät (jotka annan SLS:ään).

Eipä näistä vuodatuksista vaan meinaa tulla loppua!  Mutta eiköhän se tasaannu kun arki jatkuu...

3 comments:

Anonymous said...

Jatka vaan vuodatuksiasi - niitä on mukava lukea:) Kiva kuulla, että työ on lähtenyt mukavasti käyntiin!

Anonymous said...

On jo myöhä ja meillä oli vieraita,aijoimme mennä nukkumaan, mutta sitten teki vielä mieli katsoa blogisi ja sielläpä oli taas niin mielenkiintoista asiaa.Iloitsemme että pyhäkoululaulukirjan taittotyö edistyy.Lämpimät terveisemme.

Anonymous said...

Olipa mukava lukea taas uusia asioita ja että taittotyö on lähtenyt hyvin käyntiin.Anita sai tänään luvan ajaa autoa ja meillä kaikki hyvin.