Thursday, January 3, 2013

Työ on alkanut!


Pyhäkoulukirjojen taittotyö on viimein alkanut.  Sain eilen Rekulta ensimmäisten tuntien tekstit ja tänään oli projektin johtaja täällä käymässä ja katsomassa taittoehdotuksiani. Olen kyllä hirveän iloinen, kun sain niin hyvää palautetta ekoista taitoista. Osa ehdotuksistani meni läpi, osa ei, osaa pitää vähän muokata. Olin piirrellyt mm. uusia raamituksia ja pikkuneliö-kuvituksia yo kuvassa olevien entisten tilalle. Olin myös kirjoittanut itselleni tulkin (alla), jolla tunnistan oleellisimmat amharankielisen tekstin valiotsikot.  Kielessä on 250 eri merkkiä, joita osaa käytetään matikassa muuttujina ;=)   Mutta siis erittäin hyvillä mielin olen.
    
Amharan aakkosia käytetään ilmeisesti vain tässä kielessä, täällä paljon puhuttua oromoakin kirjoitetaan meikäläisillä kirjaimilla.

Maassa on myös oma kellonaikasysteemi, ajanlaskenta alkaa klo 6:sta aamulla, klo 2.30 tarkoittaa 8.30.   Ohessa yhden kurssin paivaohjelma.

On nämä systeemit omiaan aiheuttamaan sekaannuksia, kun kalenterikin on omanlaisensa.     


Olen nyt tosi väsynyt, kun viime yönä taas valvoin klo 00-06, iltayöstä hiukan nukuin. Laitan kuviani kuitenkin tänne turvaan.

Ohessa koiria päiväunilla, en voinut olla kuvaamatta, kun kaverukset nukkuivat niin tyytyväisinä. 
Kahvia kuivumassa. 






Hyvää ja vahvaa savipannukahvia. (Se tuntuu olevan melkein ainoa asia, joka halutaan hyvin makeana.)

Epätarkka kuva makkarini ikkunasta. Miehet kaivavat jonkinlaista likakaivoa, ja kuljettavat mullat pois "paareilla". Olisipa heillä hyvät kottarit!
Tikapuutkin on itsetehdyt.









Toiseksi suurin vientituote!














2 comments:

Anonymous said...

Kylläpä on herkkä selvä kuva ihanista ruusuista!Siellä kaiken roinan ja sekaisuuden keskellä on jotain näin uskomattoman kaunista,

LeLu said...

Et varmaan muista, että eräänä vuonna etiopialainen kesäpäivävieraamme missasi lentonsa, kun luuli lentolipussa olevan kellonajan tarkoittavan etiopalaista aikaa. Eipä tarkoittanut. Kun oli ostettu meno-paluu-lippu, myös paluu peruuntui, kun hän ei ilmaantunut menolennollensa. Jepjep.