Sunday, May 6, 2012

Pohjois-Ranskassa koleaa



Olemme edelleen Ranskassa. Täällä on ollut tiemaksuja isommilla teillä, mutta niistä ollaan selviydytty aika hyvin.  Niissä on ensin pitänyt ottaa yhdestä pisteestä lipuke, joka on merkannut "rahastuksen alkupistettä".  Tietyin välein moottoritiellä tai ainakin siltä poistuttua puomi on noussut, kun on syöttänyt lipukkeen masinaan ja maksanut kertyneen maksun. Vähän on ollaan oltu arvailujen varassa, kun kaikki lukee vain ranskaksi.  Tänään olen kuitenkin maksanut tiemaksuja yhteensä 16 euroa.


On ollut sateista, mutta ihan mukavaa, kun on koleaa, Lennu viihtyy paremmin. Luulin äsken, että autosta oli sulake palanut, kun jääkaappi ja pistorasia eivät toimineet, vaikka sähkö oli kytketty. Vika oli kuitenkin camping-alueen tolpassa, toisesta paikasta sähköä tuli.

Lämpötilat ovat vaihdelleet tosi paljon tällä matkalla: Puolassa sattui helleaalto ja lämpötilat lähentelivät kolmeakymmentä, nyt pohjois-Ranskassa on kymmenkunta astetta. Mutta ihan hyvä näin, kyllä mulla on ollut ihan sopivat vaatteet mukana.

Lennulla näyttää karvanlähtö olevan alullaan, onneksi vasta nyt eikä jo matkan alussa.


Täälläkään en ole saanut wifiä pelaamaan, se olisi tarpeen nyt, kun edelleen on mielessäni lauttalippujen vaihto Virosta Saksaan. Wifi-hotspottien löytämisen pitäisi noin periaatteessa olla Keski-Euroopassa helppoa, mutta kun me ei mennä lainkaan isompiin kaupunkeihin ja on tämä suuri auto, jonka parkkeeraus on mulle vaikeaa monin paikoin, niin se ei ole ollutkaan kovin helppoa ellei majoituspaikkojen netit ole pelanneet. Mutta enköhän jossain vaiheessa pääse nettiin.

No comments: