Thursday, December 20, 2012

Joulua odotellessa







Tämmöinen tyyppi oli tänään vastassa kotiportilla kun palasin asioilta. Luulin olevani aivan yksin, ja juttelin vuohelle, otin kuvia edestä ja takaa ja sain sen lopulta puskemaan itseni kumoon. Aidan takana istuskelleet vartijat nauroivat kovasti, kun lopulta huomasin heidät.
Lehmä oli edelleen samassa paikassa kuin eilenkin. Toivottavasti se oli käynyt välillä syömässä ja vessassa?


Pikkukaduilla myydään paljon kaikenlaista pienissä kojuissa, olen vähitellen oppinut hankkimaan niistä mitä tarvitsen.   Paikallinen HEVI-osasto.

Kävimme lounaalla Rekun kanssa, tilasimme jotain muuta kuin wottia, mutta sekin tuli insera-lettujen kanssa. Se syödään käsin ja usein jaetaan ruokailijoiden kesken.

Taksit ovat halpoja ja niissä on usein kovasti noita hurskaita kuvia, en tiedä miten kuski niihin asennoitui.

Tuo oli normaali taksi, mutta itse tulin tänään kotiin vielä halvemmalla minibussi-taksilla (maksoi 2 birriä = 8 senttiä), joka pakataan melkein niin täyteen kuin sattuu olemaan matkustajia. En edes saanut laskettua montako oli kyydissa tänään, ainakin reilusti enemmän kuin 14.  Pidin kiinni siinä ahtaudessa edessäni istuvan selkänojasta, kunnes matkan lopulla huomasin, että se olikin ollut yhden nuoren miehen olkapää. Kyllä häntä huvitti!

Kotini ikkunasta on aika ihana näkymä takapihalle.

Saimme lahjaksi Rekun esimieheltä SLS:ssä viinipullon ja suklaarasian, jonka viemme Mettuun, kun lähdemme sinne huomenaamuna klo 4:30.

Mettu on pieni paikkakunta 'maalla', sinne kestää ajaa noin 10 tuntia. Menemme huomenna puoleenväliin bussilla, ja siitä perille toisella bussilla seuraavana päivänä. Metussa työskentelee yksi Lähetysseuran lähetti, jonka luokse menemme Rekun kanssa joulunviettoon. On kuulemma paljon tilaa, tuo lähetti asuu yhdessä talossa ja me voimme asua toisessa. Aika uskomatonta että kohta on Joulu!!

3 comments:

Reija said...

Kylläpä sulle tulee erilainen joulu! Mukava että voit olla siellä helmikuun loppuun asti, kun kerran tykkäät olla :-) Onko muuten missään vaiheessa Afrikassa ollessa ollut ikävä Suomeen?

Anonymous said...

On vähän joulustressiä, enkä ole ehtinyt käydä netissä vähään aikaan. Nyt käy kyllä kateeksi, kun pääset Mettuun! Olin siellä joulukuun alussa 20 vuotta sitten. Toivottavasti vierailu on Sinulle yhtä merkittävä kuin minulle aikoinaan.

Oikein hyvää joulua Sinulle ja ystävillesi t. Marjo

Anonymous said...

Oletpa saanut onnistuneita otoksia Ethiopiasta.Mettu on minulle tuttu lähettien kirjeistä ja nyt olet parhaillaan siellä Joulua viettämässä. Meillä on lumipyryä ja pakkasta ja sinä olet kesän keskellä. Hyvää joulua teille siellä.