Tuesday, August 14, 2012

Koulunkäyntiä

Istun etupihallani varjossa, auringossa on liian kirkasta ja kuumaa kirjoitella mitään. On vieläkin hyvin outoa tämä, että ulos tullaan lämmittelemään ja sisälle mennessä on varsinkin iltaisin pakko pukea villapaitaa ja ehkä takkiakin päälle.

Istumme Sihlen, poika 7v.,  kanssa vierekkäin, hän on kotona koulusta flunssan takia. Vein tänä aamuna kaikki terveet lapset kouluun, nyt on vapaata kunnes taas haen heidät eri aikoihin iltapäivällä.

Vanhemmat ovat kertoneet, että Sihle on hyvin lahjakas ja hänen pitäisi keskittyä lukemiseensa, sillä hänen kuuluisi lahjojensa mukaan olla siinä luokkansa huipulla, mutta kuitenkin jostain syystä hän on siinä asiassa melko pohjalla, vaikka lukeekin paremmin kuin tyttö, Sipho, 8v. Ipadiin Suomessa lataamani interaktiiviset kertomukset ovat olleet täällä hyväksi avuksi: pyysin juuri Sihleä ensin lukemaan muutaman rivin kertomusta, tällä kertaa Nooan arkista, jonka jälkeen hän saa ikään kuin palkinnoksi kosketella kuvitusta, joka ääntelee ja liikkuu kun sitä koskettaa. Nyt hän istuu vieressäni ja syö mandariinia ja porkkanaa (raakana kuten minäkin!).

Vuotta vanhempi tyttö, Sipho, on vanhempien mukaan lahjakkuudeltaan melko vaatimaton, hän selviää vain juuri ja juuri normaalikoulussa. Hänellä saattaa kuitenkin olla muuta kuin koulussa mitattavaa lahjakkuutta, sillä esim. eilen läksyjenteon jälkeen hän opetti mulle pari laulua ja liikkui ja lauloi suurella ilolla ja antaumuksella. Löysimme myös molempien osaamia lauluja, ja oli aika hauskaa.  Autan nyt toistaiseksi etupäässä Siphoa koulutyössä, mikä on mukava haaste.

2 comments:

Anonymous said...


Hei,kyllä on mukavaa seurata elämääsi.Kuva Sinusta näköalapaikalla hamletin kanssa on hyvin viehättävä.Opettajanlahjasi ovat hyvässä käytössä, kyllä kärsivällisyyttä tarvitset.Anita kommentoi että koira on ihana ja kuvauksesi luonnosta erinomaiset.Kaikkea hyvää ja terveiset meiltä molemmilta

Sinikka said...

Kiitos, mukava kuulla että joku näitä sepustuksia lukee, vaikka itsellenihän minä tietysti etupäässä täällä kirjoittelen näitä arkiasioita.
TIH,