Wednesday, August 8, 2012

Lapset

Aika ihanaa kun on nyt tää nettitikku, ei tarvitse kyyhötellä tuolla nurtsilla...

Tässä on perheen nuorimmat lapset:  vasemmalla ainoa tyttö Sipho 8v., keskellä Nzuzo 4v. ja oikealla Sihle 7v. Vanhin poika Henhry 14 v. on mua kohtaa ystävällinen ja kohtelias mutta ei luonnollisesti tule luokseni leikkimään ja lukemaan läksyjään siten kuin nuo nuorimmat.

Sähköt on edelleen poikki talossani, ja kävin äsken Gastoneilla lataamassa läppärini akkua ja lämmittelemässä, heillä on sähköt ja tuli takassa.  Istun nyt Sheenan pitkä takki päälläni täällä pilkkopimeässä talossa, lämpöä on 9 astetta. Gastonit varmaan luulevat, että kaikki suomalaiset ovat aika karaistuneita ;D

Kävin päivällä taas lenkillä Hamletin kanssa, Kikka nauttisi kovasti näistä ulkoilumaastoista kun aivan lähellä on korkea kukkula ja kiipeily- ja ulkoilumahiksia riittää. Koira oli ekaa kertaa vapaana kun pääsimme pois autotieltä ja hyvin pysyi ja totteli.  Autotiet ovat usein hyvin kapeita ja ilman mitään jalkakäytäviä tms. ja on käveltävä melkein ojassa; senkin takia auto on tärkeä. Mutta tälle lenkille kävelemme n. 500 m niin että käteni on melkein Hamletin kaulapannassa, se on niin korkea että lainkaan kumartumatta voi hyvin talutella pannasta; sitten pääsemme sen kukkulan rinteille. Jos huomenna on hyvä ilma, lähden sinne kameran kanssa ottamaan kuvia,  jos on aikaa kiivetä ihan ylös asti.

4 comments:

Kikka said...

Tuliko sulle lainkaan lämpimiä vaatteita mukaan? Miten ihmeessä sikäläiset selviävät sisällä noin kylmässä? Hamlet on varmaan mukava lenkkikaveri.

Sinikka said...

Otin mukaani kaksi villatakkia, ja päälläni on lisäksi 2 t-paitaa ja takki. Nukun oikein hyvin kahden peiton alla, kotona on makkarissani talvisin lähes yhtä kylmä.
Onneksi sähkövika osui näin viileään aikaan niin ruokani eivät pilaannu jääkaapissa ;)

Sinikka said...

Ai niin, täkäläisillä on usein takka ja lisäksi esim. olohuoneessa lattialämmitys. Gastonit leikkivät lasten kanssa lämpimällä lattialla. Heille tämä on sitä "ankaraa kylmintä keskitalvea", jota kestää vain vähän aikaa.

Sähkövika tämän kylmän aikana olisi heille aika hankala.

Anonymous said...

Hei,mulla on parhaillan ATK opettajani täällä ja koetan näitä kommentteja opetella.Terveiset Sinikka-täti