Sunday, August 19, 2012

Outoja tuulia kirkossa

Kävin aamulla Albin ja Tracyn suosituksesta heidän kotikirkkonsa jumiksessa, jonka arvelin jo etukäteen olevan itselleni vähän outo, ts. hiukan liian karismaattinen. Ja niin olikin, ihmiset kyllä olivat tavattoman ystävällisiä, mutta saarnamies, kuulemma vieraileva puhuja, oli melkoinen paimen: koin melkein nolona sen, kun itselläni oli Raamattu mukana, kun hän sanoi heti kättelyssä, että tänään on vuorossa vähän Sanaa ja paljon Pyhää Henkeä! (?)  En ollutkaan aikaisemmin tiennyt, että tällainen olisi ylipäätään mahdollista ;D

En ihan tiedä, oliko Pyhää Henkeä tai vain henkinen ilmiö, mutta ihmiset kaatuilivat vuoron perään, kun hän lopussa rukoili heidän puolestaan; kaiken kaikkiaan minä olisin kaivannut vähemmän vitsejä ja enemmän hyvää Raamatun opetusta.  Tämä kerta oli kuulemma hyvin epätavannomainen kirkomeno tuossa seurakunnassa, joten taidan kunnioituksesta Albia ja Tracya kohtaan antaa tuolle seurakunnalle vielä yhden tilaisuuden ensi sunnuntaina: sen jälkeen katson vielä 1-2 muuta kirkkoa ennenkuin päätän, missä alan käydä. A&T ovat mielestäni raamatullisia ja hyviä kristittyjä, joita arvostan, mutta saattaa hyvin olla, että päädyn lopulta johonkin muuhun.

Allan (Gaston) kertoi, että he ovat Sheenan kanssa siirtyneet pois tuosta srk:sta sen takia, että siellä opetus ei enää ollut oikein Raamatussa pitäytyvää. Olen käynyt heidän seurakunnassaan ja pitänyt siitä, mutta olen ajatellut, että voisi olla hyvä, että itse osallistuisin johonkin muuhun kuin tämä perhe, jotta en olisi heistä niin riippuvainen ja he saisivat pitää oman kirkkoreissunsa oman perheensä kesken.

Valinnan varaa täällä on valtavasti: lyhyen automatkan päässä tuntuu olevan jos jonkinlaista kirkollista suuntausta ja seurakuntaa.

Henhry oli haltioissaan, kun latasin hänen ipodiinsa läppärini kautta hänen lempimusiikkiaan.  Kun aikaisemmin puhuin siitä, miten hän saattaisi 14-vuotiaana kaivata enemmän itsenäisyyttä ja omin päin kavereiden luo menemistä, niin täytyy sanoa, että on tässä afrikkalaisessa systeemissä paljon hyvääkin: jos lapsella on hyvä koti tai koti ylipäätään, hän on iltaisin yleensä kotonaan eikä kadulla opettelemassa juomaan tai polttamaan kuten suomalaiset 14-vuotiaat. 

1 comment:

Anonymous said...

Olen lukenut ja kyllä on erikoisia vaiheita jumalanpakveluksessa.