Thursday, September 6, 2012

Kylmää ja sadetta

Tänään on ollut vähän ankea päivä; on satanut tasaisesti jo toista vuorokautta, ja nyt illalla on säkkipimeä sisällä ja ulkona, kun mulla on sähköt poikki. Ja kylmää, sisälläkin taas se +12. Istun makkarissani tänään hankkimani hyvin edullisen pienen nettiläppärin kanssa, fikkarin valossa ja paksu takki niskassa. Ostin takinkin, kun kuulin, että kylmiä päiviä on vielä paljon tulossa.  Olot ovat sellaiset, jollaisiin suomalainen on tottunut mökillä. Hassua, kun oikeastaan on melko sama, laittaako maidon jääkaappiin, siis vaikka sähköt toimisivatkin.;D

Tämä läppäri on sellainen 10-tuumainen, jolla juuri pääsee nettiin ja saa kuvia blogiin. Se isompi ja hienompi oli tarpeen vain, kun olin menossa Etiopiaan tekemään  sitä taittohommaa, mutta tämä vaatimaton ajaa hyvin asiansa matkakoneena. Pienen matkakameran olen myös hankkinut, täytyyhän nyt kuvata, kun Aafrikassa asti ollaan.

Eilen  oli vähän kurja tilanne, kun unohdin autosta valot päälle, ja Allanin piti tulla illalla seitsemän aikaan kesken heidän perheen leffaillan tuonne ostarille 10 km:n päähän käynnistyskaapeleiden kanssa.  Auto ei piippaa mitenkään, vaikka valot jäisivät päälle, ja nyt on ollut niin sumuista ja sateista, että olen niitä pitänyt. Tein oveen ison kyltin, jospa jatkossa muistaisin!
 


Kuva poliisiasemalta alkuviikolla: siinä näkyy hassusti täkäläinen lämmitysjärjestelmä: hehkulämmitin jalkoihin, jos on kylmä, tuuletin päälle jos on kuuma.


Vielä läppäristä sen verran, että se todella tuntuu täällä kylmässä ja pimeässä kodissani elintärkeältä henkireiältä: siinä pyörii iTunes, joten saan musiikkiakin (nytkin on soimassa "When we've been there ten thousand years, bright shining as the sun, we've no less days to sing God's praise than when we've first begun". Kuulostaa hurskaalta, mutta se on nyt tässä ollut ihan paikallaan.)

2 comments:

Reija said...

Kiva kuulla taas kuulumisia! Toivottavasti pian saat sähköt ja aurinkoisemman sään takaisin. Onhan toi arki siellä näemmä aika vaihtelevaa... sähkökatkoineen ym. Oon monesti harkinnut teipata omaan ulko-oveeni vähän samanlaisen muistutuslapun, jotta muistan ottaa pyöräilykypärän, -lampun ja avaimet mukaan! :) Kiva että pääset taas nettiin ja saat yhteyden ulkomaailmaan muutoinkin kuin Gastoneilla käydessä. Lämmin halaus näin virtuaalisesti täältä Joensuusta! <3

Anonymous said...

Hei,on jännittävää avata läppari ja katsoa mitä Sinulle tänään kuuluu.On se aikamoinen selviytymistarina.On hienoa että monista hankaluuksista huolimatta olet rohkesti vaan jatkanut olemistasi.Onko turvajärjestelyissä edistytty ? Muistamme Sinua aamuin ja illoin,oley Korkeimman suojasa ja nukut Kaikkivaltiaan varjossa.