Monday, November 5, 2012

Aids, viisumi, ryoston tutkinnat, kukko


Tässä sen Robin perustaman Masibumbane aids-klinikan nettisivut: www.masibumbane.org.za
Pietermaritzburgin asukkaista kuulemma 35%:lla on Hiv+.  Voisin harkita tulevani tanne uudelleen muutamaksi vuodeksi elakkeelle jaatyani. Tuossa yhteisossa olisi kaikenlaista varmaan mullekin sopivaa puuhaa. Pystyisin elamaan ja asumaan taalla melkein Suomesta saamallani kotini vuokratulolla, ellei koiraa olisi, vuokra olisi silloin paljon nykyista korkeampi.  (Voishan sen koiran hankkia taallakin...)

Etiopian suurlähetystöstä ei kukaan tunnu vastaavan puhelimeen, se on aina automaatilla tai katkeaa alkuunsa. Mutta kuulin Reginalta että Addiksen kentältä on viime aikoina saanut viisumin, jopa kolmeksi kuukaudeksi, joten en ole enää sitä hirveästi murehtinut.

Ryöstöön kuuluu jänniä uusia käänteitä: Ihmettelin kun uuden ipadin Osoitteistossa oli outoja nimia, vaikka en ollut sita kayttanyt lainkaan. Kavin netissa iCloudissa katsomassa, ja sielta ne olivat tulleet, mun omalta tililtani!!!?  Niiden joukossa oli jopa tieto My phone ja sen yhteydessa kuva n. 25-vuotiaasta mustasta miehesta.  Noin teknisesti ainoat, jotka olisivat voineet lisata nuo kontaktit osoitteistoon, ovat mina ja rosvot, mutta minulle ne olivat kaikki taysin tuntemattomia zulunkielisia nimia ja kannynumeroita. Jos rosvot eivat olleet tajunneet, etta varastettu ipad ja iphone oli asetettu synkronoimaan automaattisesti iCloudiin, kontaktitiedot voisivat olla heidan sinne tietamattaan lisaamiaan.  Soitin tutkintapoliisille, joka tuli kaymaan.Han otti kaverinsa kanssa multa hyvin kiinnostuneina tiedot ylos ja lahetin meilitse heille kopion kontakteista ja photosta. He lupasivat palata asiaan, kunhan jotain selviaa. Vielakin sydan jyskyttaa, vaikka saatanhan olla aivan hakoteilla...

Eilen kirkossa oli aika hauska kun saarnan puolivälissä kukko alkoi kiekua juuri kun pappi kyseli, is this the time of dawn, a new morning? Naureskelin ensin, että onpa hyvä ajoitus jonkun kännykässä, mullakin on joskus ollut kukko soittoäänenä. Mutta kukaan muu ei hymyillyt, se olikin vain naapuruston kukko.

3 comments:

Reija said...

Kylläpäs käy jännittäväksi toi ryöstön tutkinta... Olisi hienoa jos joutuisivat teostaan vastuuseen! Toivottavasti kaikki menee hyvin viisumin kanssa. Tih!

LeLu said...

Etiopian suurlähetystön puhelimeen ei vastata oikein Tukholmassakaan. Lienee jokin toimintamalli? ;-D

Täällä tulee räntää, nauti kesästä!

Sinikka said...

Joo, jannaksi kay tutkinnat, ma vaan pelkaan etta takalainen poliisi ei oikein ryhdy toimeen...

Voin kuvitella rantasateet!! Voi sentaan! Taalla ihmiset valittavat kylmaa, kun on pilvista ja +18. (Mutta ihme kylla eivat valita mitenkaan erityisesti sita, etta nukkuvat makkarissaan siina +10:ssa, kun oiksi kylmenee.)