Tuesday, November 13, 2012

Otokoita!

Toissayona en nukkunut hirvean paljon kun loysin myohaan illalla liudan tallaisia otuksia keittion lattialta, tuo oli varmaan aviopari. lisaksi huoneestani ja keittiosta loytyi valtava maara suuria hyonteisen siipia? Pyydystelin niita puoli yota ja juuri kun ajattelin etta olin saanut viimeisenkin ulos, loysin sangynpeitoltani viela kaksi. (Alempi kuva netista.)
Ulkona meinasin todella "freak out" kun kuistillani oli niita miljoonia, siina ei olisi voinut kavella astumatta kaikkien paalle. Ulkoahan on etuoven alta vapaa paasy mun kotiin! Aamulla ne olivat kadonneet, irtosiipia lukuunottamatta, ja tajusin, etta kirkas ulkovaloni oli houkutellut luokseni kokonaisen parven.
Huomattavasti suurempi osa tuosta parvesta olisi siirtynyt oven alta keittiooni, jos siella olisi ollut kirkas valo. Nyt sammutan visusti ulkovalot illalla. Naytin Gastoneille kuistillani olleen koirien vesikupin jonka pohja oli kuolleiden otokoiden peitossa, ja kuulin etta kyseessa oli lentava muurahainen, joka on vaan kooltaan sellainen normaalia murkkua paljon isompi, n. 2 cm.  Ne kasvattavat siivet vain kun pesa on tietyssa vaiheessa, lentavat muutaman tunnin, pudottavat siipensa ja kaivautuvat jonnekin aloittamaan uutta pesaa.
Nain myos kerran Gastonien kylpparin lavuaarin reunalla oikeasti valtavankokoisen hamahakin, se oli reilusti miehen kammenen kokoinen.

Sisalta loytyy normaalisti usein pienia hamahakkeja ja joskus toukkia lattialta, mutta ne eivat ole kovasti haitanneet kun ovat ilmaantuneet yksitellen, eivat parvina.
Vahan mukavampiin tunnelmiin: nautin taalla jotenkin ihan toisella lailla kuin kotona kahvilassa tai syomassa kaymista, yksinkin.  Jostain syysta on rento olo, ihmiset eivat tuijota kuten Etiopiassa.

Lempikuppilassani tassa lahella - joka myos tarjoaa ilmaisen wifin - tee tulee kannussa, josta riittaa lahes kolme kupillista, 1,80 euroa.
Aamulla sairaalassa kaksi poikaa ja tytto varittivat innolla varityskirjoja.


Huomenna menemme Joanin ja Robin kanssa katsomaan sita Aids-keskusta, Masibumbanea.



6 comments:

Reija said...

Ällöttäviä noi ötökät, vaikka olisivatkin vain muurahaisia..! Toivottavasti et joudu niistä kovasti kärsimään. Sen sijaan ihana toi kahvila, kun teetä tulee kerralla riittävä määrä ;-)

Kikka said...

Taidan edelleen pysyä pohjoisessa.Noiden ötököiden kanssa en selviäisi...

Sinikka said...

Joo, fiilis on niin eri kuin jos vaan annettaisiin kupillinen vetta ja teepussi.

Sinikka said...

;~D

Anonymous said...

Tutuilta näyttivät nuo ötökät.Mustat keräsivät niitä ja paistoivat ruukuissaan ja söivät suurena herkkuna niinkuin me raksuja.

LeLu said...

Yrks, yrks, yrks - ötököille. Onks koirissa muuten punkkeja?