Wednesday, November 28, 2012

Cape Town I


Yritan nyt saada Kapkaupungin kuvia tanne, modeemini ei pelaa joten kyyhotan tassa Gastoneiden nurtsilla, Nzuzo istuu vieressani ja pelaa ipadilla. Hamlet ja Jessie juoksevat vauhkoina pitkin poikin pihaa ja jahtaavat niita harmaita marakatteja, jotka harnaavat ja roikkuvat puiden oksilla

Palasin siis eilen Kapkaupungista, joka on varmaan aika puolueettomastikin ajatellen yksi maailman kauneimmista kaupungeista.  Ainakin jos tykkaa meresta ja vuoristosta ja kauniista luonnosta, on vaikea kuvitella ettei ihastuisi tuohon miljoonakaupunkiin aivan Afrikan mantereen etelakarjessa.  Tracy seka lapset Annabelle (3v) ja Nathan (1,5v) olivat vastassa kentalla.


Kapkaupunki on Helsingin tapaan lahes meren ymparoima ja sita hallitsee Table Mountain vuoristo.
Teimme ekana paivana retken tuon vuoriston huipulle, jonne johti koysirata; sielta oli aika huikeat nakoalat yli kaupungin.



Vuoriston laella saattoi kavella kilometrikaupalla, mita emme kuitenkaan lasten kanssa tehneet.
Siella oli myos tuollaisia ruskeita elaimia, (dassie, tamaani) jotka kerjasivat retkeilijoilta leivanmuruja.

Albi ja Tracy asuvat suomalaisittain tilavassa ja kodikkaassa talossa kaupungin laidalla, takalaisittain talo on hiukan ahdas 2-lapsiselle perheelle. He onnistuivat ostamaan sen pian avioiduttuaan jopa afrikkalaisittain hyvin edullisesti.




Olohuonetta koristivat Tracyn maalaukset, joihin olen aika ihastunut; mullahan on omassakin kodissa Suomessa yksi hanen maalauksensa, jota he eivat saaneet pakattua matkaan sielta lahtiessaan. 









Lapsille tuliaisiksi viemani prinsessateltta, jossa Annabelle halusi valttamatta nukkua eka yon.

Kuvia kaupungilta, taustalla usein tuo Table Mountain -vuoristo.



1 comment:

Anonymous said...

Onpa upeita kuvia Kap kaupungista ja ympäristöstä!Tuntuu kuin olisin saanut olla kanssasi siellä.