Wednesday, January 23, 2013

Sittenkin automatkalle Ginniriin ja Filtuun

Olen nyt siis sittenkin lähdössä viikon päästä tuolle viikon kestävälle autoreissulle Ginnirin (kartassa Oromia-nimen alla) ja Filtun (eteläisin pallukka) suuntaan, yhteensä n. 2000 km. Joulua vietimme Metussa lännempänä (vaaleamman sininen pallukka).

Olin alkuun hiukan epäileväinen matkan suhteen, kun se kestää sentään viikon, ja mulla on nyt korkein prioriteetti saada tämä oma työni hyvään vaiheeseen ennen lähtöäni eli valmiiden oppikirja-aineistojen saattaminen painokuntoon.  Lisäksi mietin, tulisiko reissusta omalta kannaltani liiaksi työnmakuinen tässä keskellä sapattivuotta, kun se suuntautuu Kylväjän työalueille ja mukaan on tulossa kaksi meidän itä-Afrikan-lähettiä, Helena ja Tuula, sekä yksi työntekijä, Hasse. Mutta mitä enemmän Helena tyypillisen kuivaan ja "inhorealistiseen" tyyliinsä kertoi matkan hankaluuksista - hyvin kuumaa, autossa ei ilmastointia, ilma ohutta, paikoin vaikea hengittää, olemattomat saniteettitilat, majapaikoissa torakoita enemmän kirppuja, perillä oltava nilkkaan asti ulottuvassa hameessa ja huivi päässä, ruokana vain inseraa ja wottia (sitä hapanlettua ja tulista lihakastiketta), joista saa usein ripulin - sitä enemmän aloin kallistua lähdön kannalle. Ja nyt on jo ihan jännittävän odottava mieli, Negelin ja Filtun välillä on kuulemma kansallispuistoalue. 

Jos matka toteutuu, voin avustaa Ginnirissä kuvaamalla kaikki 50 Kylväjän kummilasta.

Matkareppuun aion pakata sen pitkän hameen ja huivin ohella runsaasti wc-paprua, kosteita baby wipes (hankittu E-Afrikasta),  ipadin (joka sisältää paljon lukemista ja Etiopian offline-kartan), vara-akun kameraan, fikkarin, lämpimän ponchon (yöt kuulemma erittäin kylmiä), juomavettä, instant kahvipurkin (saa kahvia hätätilassa kylmästäkin vedestä, kokeiltu on) sekä tonnikala- ja kuivalihasäilykkeitä.
Ja hyönteismyrkkyä, jos jostain löydän.

7 comments:

Reija said...

Hei, ihana kuulla taas sun kuulumisia! Mulla on sua kauhea ikävä, kun en ole pitkään aikaan jaksanut kirjoitella. Jospa taas huomenna yrittäisin, kun pääsen taas yhden reissun jäjiltä omaan kotiin. Siunausta ja varjelusta sulle reissuun! Kuulostaa hyvin epämukavalta ;-)

Sinikka said...

Niin mullakin on sua ikävä! Mutta älä ota stressejä meileistä!

Anonymous said...

Hei Sinikka,elät siellä hyvin erikoislaatuisissa oloissa ja saat kokea ihmeellisiä asioita.Hienoa että rohkenet lähteä tuolle matkalle.Kunpa edelleen pysyisit terveenä sitä Sinulle pyydämme.Anita on paranemassa ja olimme ulkona tänään aurinkoisessa pakkassäässä.Siunausta Sinulle!

Sinikka said...

Juu, mielenkiintoiselta reissu tuntuu, eikähän tässä oikeastaan niin mukavia oloja ollakaan hakemassa...
Toivottavasti olette selviytyneet pakkasissa ja lumitöissä!
Mukava kuulla että Anita on paranemassa.

LeLu said...

Hieno juttu, että päätit lähteä!

Maria Hasan said...

Hei Sinikka,

Terkkuja täältä kotikulmilta! Vietettiin tänään Lennun synttäreitä, lähdettiin sen, Päivin ja Solin kanssa junalla Keskustaan ja juotiin kahvit Café Ursulan talvisella terassilla. Päivänsankari voi hyvin ja nautti synttärikävelystä. Turvallista autoreissua sinulle! Hali!

t. Mari

Sinikka said...

Onpa ihana kuulla!!