Wednesday, January 9, 2013

Voi itku näitä koukeroita! Tuo on kuva amharan alkeiskurssista, jo sivulta 4 (!). Yritin turhaan löytää, mistä johtuu se, että jotkut kirjainmerkkijonot alkavat joskus P-merkillä mutta eivät aina, mutta en löytänyt. Täytyy kysyä Rekulta, onko alkuperäisen tekstin merkit oikein. - Nyt osaan todella arvostaa meidän lähettien kielenopiskeluja, Bangladeshissakin on oma kirjaimisto.

Amharan oppikirja löytyi tästä SLS:n vierastalosta, missä nyt asustelen. Kirjahylly on täynnä kaikenlaisia romaaneja, dekkareita, jännäreitä, lasten- ja nuortenkirjoja, Montgomeria, Tarzania, Viisikkoja, Aku Ankkoja (oispa vaan niiden sijaan vaikka Peanuts!), mukana hengellisiäkin ja tietokirjoja. Aikamoinen aarreaitta iltaisin!  Saan asua tässä enimmäkseen yksin, mutta joskus - kuten ensi yönä - joku tulee asumaan vähäksi aikaa muihin makkareihin.

Eilen huomasin yhtäkkiä kauppareissulla olevani keskellä vuohilaumaa. En tiedä mihin niitä niin paljon kuskaillaan edes takaisin, mutta ne tuntuvat kulkevat nätisti tien sivulla kun joku kulkee edellä ja toinen hätyyttelee vähän takana, jos ne pysähtyvät syömään. Suuri osa niistä onkin kuulemma lampaita, ovat vaan niin kerittyjä ja hoikkia, että mun silmiin näyttävät kaikki vuohilta.  






















Kuulin Joanilta Etelä-Afrikasta, että hänen talonsa ryöstettiin juuri joulun alla, heiltä vietiin mm. kaikki Joanin korut ja hänen tyttärensä läppäri ja kamera. Kyllä ryöstöjä tuntuu tapahtuvat siellä paljon.

Omasta ryöstöstäni olen unohtanut kertoa, että luovuin jossain vaiheessa toivosta sen suhteen, että poliisit olisivat tehneet jotain heille antamillani tiedoilla iCloudin kautta uuden ipadini osoitekirjaan ilmaantuneista henkilötiedoista.  Annoin poliisille siellä mulle tuntemattomien henkilöiden kuvan ja puhelinnumeroita, jotka mun mielestä aivan ilmeisesti kuuluivat joko mut ryöstäneille tai niille, joille he myivät mun kamoja. Mutta tuntui siltä, että he eivät oikein ymmärtäneet, mistä oli kyse?! Ehkä eivät koskaan olleet käyttäneet pilvivarmistuksia.  Aina kun heille soitin, he sanoivat palaavansa asiaan aivan heti...
Täytyy hankkia kunnon schaefferi tai kaksi, jos sinne palaan muutaman vuoden päästä.

- Nyt on lentolippu ostettu maaliskuun ekalle viikonlopulla, jolloin muutamme (toivottavasti) molemmat Päivin kanssa. 

3 comments:

Anonymous said...

Onpa onnellista ettei Sinun tarvitse opetella Amharan kieltä voidaksesi antaa apua laulukirjan teossa.Nuo koukerot tuntuvat tosi vaikeilta erottaa toisistaan.Varjelusta edelleen matkoillasi.

Sinikka said...

Joo, onneks! Kyseessa on kylla pyhakoulukirja 10-vuotiaille, mutta sama se. Kukahan tama Anonymous on?

Anonymous said...

minä Sinikka -täti se tällä kertaa olen.Sihtaan omaan nimeeni ,mutta välillä se antaa kuitenkin Anonymus allekirjoituksen.