Thursday, August 9, 2012

Camping indoors!


Kävimme tänään perheen kanssa lounaalla isossa Itiksen kaltaisessa kauppakeskuksessa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Hintataso on selvästi Suomea alempi, pihvi+salaatti+punaviini maksoi n. 7 euroa.  Lapsetkin tuntuivat nauttivan, kun siellä oli iso leikkipaikka heille.

Kävin sen jälkeen taas autoajelulla opettelemassa reittejä, mikä on mielestäni nyt päätehtäväni, jotta voin olla täällä avuksi. Otin yhdessä liikenneympyrässä (niissä muuten ajetaan täällä myötäpäivään)  väärän ulosmenon ja jouduin moottoritielle. Ehdin jo pikkasen hätääntyä, mutta sitä tulikin oikein hyvä harjoitus, ja löysin onneksi liittymän joka toi takaisin tänne tutuille kulmille. Ehdin kotiin juuri hämärissä ennen pimeän tuloa. Nyt 18:30 täällä on säkkipimeä, ei ole pihavaloja eikä mitään, onneksi ostin päivällä fikkarin, että näen vähän täällä, sähköjä ei ole vielä korjattu. Nyt on sisällä vähän lämpimämpi, +12, mutta päivällä ulkona lähenteli tosiaan 20:ä, aika mielenkiintoinen tämä sää täällä. Kunpa korjaaja ehtisi edes huomenna, ettei tarvitsisi olla viikonloppua pimeässä.  No onneksi latasin ipadin ja voin lueskella.

Hamlet on todella mukava, mutta Lennu voi olla aivan huoleti, ei sen paikka ole lainkaan uhattuna ;D  Hamlet on hyvin erilainen kuin Roni ja Lennu, jotka molemmat olivat hyvin ulospäinsuuntautuneita ja riehakkaita ilossaan. Hamlet kulkee ylväänä eikä häntä vispaa vaan se heiluu hyvin hillitysti, kun on hyvä mieli. Se osoittaa kiintymystään riehumisen sijaan tulemalla lähelle ja puskemalla päänsä syliin.

En tunnu nyt pääsevän nettiin, joten täytyy päivittää nämä huomenna. Allan toi äsken mulle öljylampun näköisen valaisimen, joka kuitenkin toimii kaasulla. Lisäksi kävin täyttämässä heillä lämminvesipullon. Samalla näin miten paikalliset pärjäävät näin talvella: Sheena istui sohvalla kaikki lapset ympärillään, jokainen filttiin kääriytyneenä. He katsoivat yhdessä jotain piirrettyä tv:stä. Nyt ei ollut takkatulta, mutta heillä oli se lattialämpö päällä. Hyvin tuntuivat tarkenevan, vaikkei heillä voinut olla enemää kuin ehkä 14 astetta siinä.

On tuntunut mielenkiintoiselta ajatella, miten karaistuneita suomalaiset ovat ulkona viimassa ja pakkasessa, mutta sisällä pitäisi aina olla se reilut 20 astetta. Nämä afrikkalaiset taas kauhistuvat meidän pakkasiamme, mutta he taas ovat mielestäni aika karaistuneita pärjäämään viileässä sisätiloissa, kun sisälämmitystä ei koskaan ole oikein ollut. Se on näemmä suurelta osin tottumiskysymys, mihin on lapsesta saakka oppinut.






No comments: