Thursday, August 9, 2012

Ilmanalan vaihdos

Tänä aamuna Sheena toi mulle kuumaa kahvia, nukuin oikein hyvin. Nyt päivällä on ulkona lähes 20 astetta, sisällä 14 ja sähkömies ei ole vielä tullut, toivottavasti tulee ennen viikonloppua.
 Kävin Hamletin kanssa lenkillä läheisen kukkulan huipulla saakka, ja hengästyin kovasti, ja pyörrytti moneen otteeseen. Luulen että kyse on ilmanalan vaihdoksesta ja ehkä myös korkeuseroista, en mä nyt noin huonokuntoinen ole. Tasaisella olen kyllä hölkännyt ihan vaivatta. Voisikohan kyse olla korkeuserosta, tämä Pietermartizburg (Ptm) on noin 700 metrin korkeudessa ja tuo kukkula on sitä vielä n. 200 metriä?  Mutta kuitenkin huippua lähestyessä jouduin menemään huiputuksen takia kyykkyyn vähän väliä, Hamlet oli vähän ihmeissään.  Huipulla on näköalapaikka, jonne normaalisti tullaan autolla, ja kieltämättä huimat näkymät kaupungin yli (kuva yllä).


Tapasin siellä paikallisen avioparin, alunperin brittejä. He olivat pukeutuneet lämpimiin takkeihin ja sanoivat, että näkee että on suomalainen kyseessä, kun mä tarkenin hyvin t-paidassa.

Siellä näköalapaikalla oli nainen seisomassa ja kuuntelemassa matkaradiota, hänen ainoana työnään oli vain olla paikanpäällä "vahdissa" (?)  Tällaisia työpaikkoja on paljon, kun ihmisille halutaan antaa edes jonkinlainen työ ja palkkaaminen on edullista.  Mutta Allan kertoi, että vähän kunnollisemmasta työpaikasta, esim. koulun opettaja, saa palkkaa ehkä n. 2500 e/kk, mikä on mielestäni aika paljon, kun hintataso on täällä niin alhainen.

Kukkulalta oli näkymät myös olikohan se Dragon Berg -vuoristoon, joka oli lumipeitteinen. Lumi on täällä hyvin eksoottista.

2 comments:

Kikka said...

Onpa todella upeat maastot ja maisemat! Ja Hamlet on varmaan mukavaa seuraa. Vähäeleisyys, jota myös Bella edusti, on juuri minun makuuni. Toivottavasti sinne tulee kohtapuoliin kevät ja lämmin.

Sinikka said...

Joo, muistan aina sua kun näen Hamletin, sä tykkäisit juuri tuollaisesta! Ja näistä maastoista.

En tiedä, toivonko hirveästi kevättä, nytkin on päivisin päälle 20 astetta ja suorassa auringossa liian kuuma istua keskipäivällä. Mutta mukava nähdä miten selviän lämmön kanssa. Sisällä +15.