Sunday, August 5, 2012

Perillä omassa talossa!


Matka meni kaikin puolin hyvin, lääkkeistä ei kysytty mistään mitään ja vaihdot sujuivat hyvin. Johannesburgissa tosin yksi virkailija, jolta kysyin neuvoa, kun oli vain reilun tunnin vaihto ja matkalaukut piti recheckata uudelleen jatkolennolle Durbaniin, hän juoksutti mua kerroksesta toiseen ihan oikeaan suuntaan mutta sitten vaati maksua. Hän vaati lisäksi kohtuuttomia, joten sanoin ettei se maksa niin paljoa ja annoin vähemmän, edelleen varmaan kyllä liikaa.
En yöllä nukkunut kovin paljoa ja ihmettelin miten vieressäni kahden pienen taaperon kanssa yöpynyt kaunis musta nuori rouva jaksoi olla.

Alan Gaston oli vastassa ja oli mielestäni tavattoman mukava ja ystävällinen, samoin hänen vaimonsa Sheena, jota luulin alle nelikymppiseksi mutta hän onkin vain vähän mua nuorempi.

  
Kotona oli vastassa myös Hamlet, valtava, musta ja arvokkaasti lähestyvä tanskan doggi. Ystävystyimme sen kanssa heti. Talossa on myös Alanin ja Sheenan adoptoimat neljä 4-15-ikäistä lasta. He vaikuttavat tavattoman avoimilta ja mukavilta.
Ja sitten mulle näytettiin tää mulle varattu "cabin" (ekassa kuvassa, joka on otettu ipadillä, siksi mittasuhteiltaan vähän outo), kahden makuuhuoneen ja kahden kylppärin talo, jossa oli myös melko uudenaikaisesti varusteltu keittiö ja tilava olkkari.  Siihen tulee ehkä syksyllä pariksi viikoksi joku toinenkin, mutta hyvin siis mahtuu. 

Gastonien talo on piha-alueen toisella laidalla, hyvin viihtyisä ja tilava bungalow-tyylinen talo, jossa hyvin suuret ikkunat.
Ajaessamme Durbanista tänne Ptm:iin, n. tunti, yleisvaikutelma oli, että kaikki on hyvin laajaa, avaraa, etäisyydet pitkät, kaunista mutta kuivaa, paljon ruskeaa vihreän joukossa, Suomeen verrattuna korkeita maastoeroja paikoin, appelsiini-, sitruuna- ym. puita, liikenne tosiaan hyvin vauhdikasta ja vasemmanpuoleista.

Kokeilin illalla nettiä, Gastoneilla on wifi, mutta se toimii melko oikukkaasti eikä aina ulotu ihan tuonne mun "mökkiin" asti. Täytyy opetella lisäämään blogiin tekstejä kännykällä ja tutkia, missä päin aluetta netti toimii parhaiten. Yritän laittaa tämän tekstin huomenna blogiin.

No comments: