Wednesday, August 29, 2012

Turhauttavaako?


Sheena ihananvärisessä keittiössään, juuri tuosta väristä pidän tavattomasti!

Joku kysyi, tuntuuko turhauttavalta se, että niinkin suuri osa toimenkuvastani on lasten autonkuljettajana toimimista.  Jossain mielessä se on välillä turhauttanutkin, pahimmillani olen manaillut, että mikseivät nämä kersat pysty tekemään mitään tai menemään minnekään ilman omaa chaufferia; sitten taas muistan, että se auton ajo on käytännön työ, joka jonkun on joka tapauksessa tässä tehtävä. Lapset eivät vaan voi tässä kulttuurissa ja ympäristössä kävellä tai pyöräillä minnekään, kun tiet ovat niin jyrkkiä ja kapeita, liikenne nopeatahtista ja ronskia eikä kevyen liikenteen väliä ole. Mielekkyyttä lisää se, ettei  mielestäni kyse ole vain autoilusta, vaan heidän kuljettamisensa on välttämätön osa tämän perheen unelmaa tarjota edes neljälle paikalliselle lapselle hyvä koti ja kasvatus.  Se on minunkin mielestä suurenmoista.

Kaunis akasia-puu Gastoneiden ja mun talojen välisellä nurmikolla.
Juttelimme äsken vielä Sheenan kanssa asiasta. Heillä on kuulemma ollut useita vapaaehtoistyöntekijöitä, mutta näillä on ollut enemmän tai vähemmän kirkas näky jo tänne tullessaan lapsityöhön osallistumisesta, eivätkä he sen takia ole tulleet ehdottaneeksi, että voisivat auttaa isäntäperheen arjessa.  Mullahan ei ole samanlaista paloa siihen, vaikka näenkin, miten merkityksellistä se on.  Tuntuu mielekkäältä se, että mä, joka jaksan erinomaisesti, hoidan näitä käytännön kuljetuksia, jotta Sheena voi keskittyä tuohon projektiin, joka hänelle on niin sydäntä lähellä.  Lasten kuljetukset eivät ole vaikeita tai kovin aikaa vieviä, hankalin puoli niissä on se, että päivä on sitten aikataulutettu hyvin tarkkaan, lasten pitää olla ajoissa eri paikoissa ja heitä on oltava oikeaan aikaan hakemassa. Mutta vaikka ajaisin kaikki kuljetukset, väliin jää yllin kyllin aikaa sairaalakäynneille.

Nyt he suunnittelevat Allanin kanssa viikon lomaa, jolloin mä muuttaisin heidän kotiinsa ja pitäisin huolta lapsista. Se olisi heille niin tarpeen, että kerroin, että sopii ilman muuta. Toivon todella, että lomaa toteutuu heille.

Sipho lukemassa ipad-satua mun luona läksyjen jälkeen, ja myöhemmin Sihlen kanssa heidän takapihallaan leikkimässä vesipalloilla, pyysivät ottamaan kuvan, ja kastelivat mutkin perusteellisesti.

Nzuzo leikkimässä talonsa edessä.  Tänään onkin ollut lämmintä, nyt vielä illallakin, kun sirkat sirittävät ja on säkkipimeä, on +25.

No comments: