Friday, April 6, 2012

Addis kiirastorstai 5.4.

 Yleisvaikutelmana kaikki tuntuu aika samansuuntaiselta kuin Kalkutassa, mihin en voi olla vertaamatta, mutta taalla ei ole aivan niin likaista eika niin paljon ihmisia asumassa jalkakaytavilla. Luonto on kaunis, monin paikoin on valtoimenaan vuoden ympari kukkivia koynnokia, pensaita ja suuria kukkia. En muista etta Kalkutassa olisi sellaista niin ollut ja senkin takia likaisuus siella korostui.





Silti, kun syön täällä lempiruokaani, puolitettua papaijaa jonka keskukseen kaadettu jogurttia, niin kädet on sitten ihan mustat ellen ole pessyt hedelmää ulkopuolelta.

Asumme NLM:n (Norwegian Lutheran Mission) guesthousessa.
Addis on aika korkealla n. 2500 meren pinnan yläpuolella, mistä johtuu, ettei kuulemma juoksemista suositella tottumattomille ihan ekana päivänä. Mukava puoli on se, ettei ole mihinkaan aikaan vuodesta mitenkaan kauhean kuuma. Ja lämpiminäkin aikoina viilenee öiksi, mikä sopii mulle.

Tunnusomaista tuntuu olevan se, etta kaikki sellaiset käytännön asiat kuin suihku, wc, netti, valot, keittimet, katkaisijat toimivat juuri ja juuri - jos toimivat, luksusta ei siis oikein ole. Mutta en ole ihan varma tarviiko sita, ainakaan koko ajan kuten meillä on totuttu. Mutta ihmiset ovat ihan harvinaisen ystävällisiä ja monet onnellisen oloisia. Ja kyllä olen itseni puhtaaksi saanut 'norosuihkullakin'.

No comments: