Saturday, April 28, 2012

Latviassa la-aamuna 28.4.12

Lennu on osoittautunut todella hyväksi matkakaveriksi. Tuntuu mukavalta ja turvalliselta kun siitä löytyy tuo vahtikoira sen nallemaisen olemuksen rinnalle, joka on kotioloissa voitolla. Täällä voin luottaa siihen, ettei kukaan kävele ulkona sen kertomatta, saati että joku lähestyisi autoa meidän tietämättämme. Murina alkaa jo, kun se huomaa pihan toisella laidalla jotain liikettä.

Se on kyllä vähän kiusallisenkin ylisuojeleva: kun eilen ystävällinen virkailija kutsui mut hetkeksi omalle tietokoneelleen (wifi ei pelannut), Lennu tuli jalkoihini ja alkoi siitä raivoisasti haukkua kun joku lähestyi "meidän" pöytäämme. Pyysin kovasti anteeksi ja häivyin hyvin nopeasti vahtikoira perässäni.  Toivottavasti Lennu ei uuvu liikaa matkallamme, kun se ottaa asiat niin vakavasti. ;=)

Tähän asti kaikki on mennyt tavattoman hyvin: alan muistaa toivottavasti jo, mitkä kaikki luukut pitää autossa olla kiinni ajon aikana, lämmityksen olen jättänyt kokonaan käyttämättä kun nukun hyvin viileässä ja päivisin on kyllä lämmin. Mukaan tuli otettua hiukan liikaa rompetta, mutta mitään tarpeellista ei jäänyt kotiin.

Tänään heräsin aikaisin ja lähdin juoksemaan Lennun kanssa jo 7 aikaan. Oli ihana aamu metsikön laidalla ja teki kyllä kovasti mieleni päästää Lennu vapaaksi, mutta päätin ottaa opikseni siitä ikävästä tappelusta enkä kuitenkaan päästänyt.  Päätöstä vahvisti se, että täällä tuntuu olevan kovasti (villi-?) eläinten hajuja, joista Lennu on aivan eri tavoin kiihkeästi kiinnostunut kuin kotioloissa.

Nyt tuntuu, että olen löytänyt sen, mitä lomillani saattaisin tehdä mielelläni ellen nyt aivan mieluitenkin: tämä on ollut aivan hirveän hauskaa tähän saakka. Huomattavasti edullisemmin matkan voisi toteuttaa luopumalla matkailuauton vuokraamisesta ja lähtemälläkin omalla autolla. Silloin tietysti yksi hauska elementti jäisi pois, mutta toisaalta huoltakin olisi vähemmän.  Monilla campingalueilla on myös mökkimajoitus-vaihtoehto, joka ainakin täällä Latviassa maksaisi samat 15 euroa kuin autossakin majoittuen. Mielestäni tuo 15-16 e on aika paljon pelkästä sähkön, suihkun, wc:n ja wifin käytöstä, mutta taas mökkimajoituksena se olisi edullinen.  Omalla autolla mulla voisi olla pienellä eläkkeellänikin mahdollisuus lähteä matkaan.  Mukava ajatus. ;=)

Jos joku lukee tätä, muistakaa, että nämä on kirjoitettu omiksi muistoiksi, ei siinä mielessä että ketään muuta kiinnostaisi. :-)  Ei tunnu pääsevän leopardi täplistään - vai miten se sanonta nyt meni - enkä minä tästä nettailusta, täälläkin on läppärit ja ipadit mukana ja netti tärkeä…

Kohta lähdemme Liettuaan.

No comments: