Friday, April 20, 2012

Kohta taas reissuun

Nyt on iMacin kovalevy pyyhitty puhtaaksi ja käyttis ja kaikki kamat asennettu varmistuksilta. On tuo macin Time Machine -varmistussysteemi osoittautunut aivan pistämättömäksi, nyt se tuli kovan paikan tullen testattua.

Seuraava - ja viimeinen? - rilluttelumatka alkaa ensi keskiviikkona. Olen lähdössä Lennun kanssa ajelemaan Eurooppaan pienellä matkailuautolla. Tämä tulee nyt vähän äkkiä, olisi ollut mukava olla kotonakin, mutta autoilu on paljon kalliimpaa toukokuun puolivälin jälkeen. Lisäksi on toukokuun lopulla yhden ystävän suuri merkkipäivä johon olen kutsuttu ja jota en halua missata.

Saan auton keskiviikkona Hämeenlinnasta ja yritän kovasti miettiä, että kaikki olisi kunnossa: auton FIN-tarra ja Green card -vakuutuskortti, kansainvälinen retkeilykortti, jonka sain eilen Autoliitosta, omat ja Lennun passit ja paperit. En ole ihan vielä päättänyt menenkö Tukholman vai Tallinnan kautta, luultavasti Tallinnan, jolloin Lennu voisi olla autossa sen pari tuntia. Tarkoituksena olisi mahdollisesti ajaa Saksan läpi ehkä pohjois-Italiaan saakka. Haluaisin kyllä yrittää olla ottamatta turhia riskejä, kun tämä on ensimmäinen tällainen reissuni. Saksa olisi turvallinen ajaa ja yöpyä, mutta siellä vaaditaan ainakin isommilla teillä autokohtaiset päästötarrat, joita en ole ehtinyt ennakkoon sieltä tilata. Ne saa kyllä kai paikan päälläkin.
Toinen mahdollisuus olisi lähteä Espanjan suuntaan länsirannikkoa pitkin.

Joka tapauksessa tarkoitus on ajella pikkuteitä ja pikkukylien läpi ja välttää kaikkia suuria kaupunkeja - ihan jo Lennunkin takia. Aiomme kävellä paljon ja yöpyä leirintäalueilla.

No comments: