Sunday, April 29, 2012

Liettuassa Camping Harmoniessa la 28.4.


Harmoniessa ei ollutkaan Camping-manuaalissa luvattua wifia, joten lisään nämä jälkikäteen...



Tänään  tuli ajettua aika pitkään moottoriteitä, mikä ei ole niin kivaa. Ensi kerralla täytyy laittaa navigaattoriin pikkukyliä välietapeiksi ja leirintäalue vasta päätepisteeksi. Tai laittaa siihen asetus, että vältetään moottoriteitä.

Camping Harmonie on luonnonkaunis paikka, kauneimpia tähän saakka ja pihapiirissä on hirsimökkejä ja kiviaitoja ja kaikki huolella ylläpidetty. Ainoa harmonian rikkoja on talon koirat, joista 7-kuinen poikapentu on vapaana ja pyörii kiinni olevan Lennun ympärillä ja haukkuu. Pentu on niin nuori, että Lennu on sitä kohtaan hyvin pitkämielinen, mutta ei ole kiva olla kiinni, kun toinen hyörii juuri ulottumattomissa irti. Pikkukoira kuvassa kuistilla.


Tähän saakka siis passejamme on katsottu vain Tallinnan lautalle saapuessamme, silloinkin vain minun. Lennu olisi siis päässyt tänne saakka ilman mitään papereita tai passeja tai rokotuksia. Saas nähdä milloin niitä ekan kerran tarkistellaan. Varmaan viimeistään Suomeen palatessa.

Latvian ja Liettuan välinen raja oli selkeästi etukäteen ilmoitettu. Ostin autoon tarvittavan, moottoriteillä vaadittavan maksutarran, vignetin, rajalta Liettuan puolelta. Ja vain päiväksi, joten huomenna täytyy selviytyä täältä Puolaan.  Aion noudattaa Karin neuvoja ja olla jäämättä notkumaan minnekään Puolan puolelle enemmän kuin on tarpeellista, vaikka en nyt missään notku varsinkaan iltaisin muutenkaan. Läpi joudun kyllä ajamaan, sillä haluaisin käydä Auschwitzissä eli Oswiecimissä, jos se on mahdollista niin, että Lennu olisi autossa.   Tuo kylä on Krakovan suunnalla, joten mun pitää varmaan yöpyä jossain Puolan pohjoispuolella ensin yksi yö, sitten ajaa etelään Krakovan tuntumaan, jossa joudun ehkä yöpymään kaksi yötä, jos Auschwitzin reissu toteutuu ja jos se kestää niin kauan, etten ehdi maasta pois enää sinä päivänä, No, aion olla senkin yön vartioidulla leirintäalueella, eiköhän auto pysy siellä turvassa.

Olen varsinkin vuokra-auton turvassa pitämisen takia pitänyt huolta siitä, että olen vartioidulla leirintäalueella joka ilta ainakin seitsemään mennessä, jos vaan ikinä mahdollista.

No comments: